Bil som kjøretøy

Bil er et nødvendig onde som gjør at vi kommer oss fra et punkt til et annet punkt. Det koster å ha bil. Selv om bil koster er det et av de redskapene her i verden som gjør at vi kan komme oss fra A til B fort og samtidig ha komfort. Du kan også bruke bilen som underholdning ved å gjøre fort når det gjelder eller ved å rett og slett komme seg ut i naturen. Bilen gir deg muligheten til å se mye mer enn det du kan se fra sofaen. Det er heller ikke like lett å se det samme om du syler. Sykling går veldig sakte og dekker få kilometer.

Tog er en populær måte å bevege seng rundt i et land på. Når du tar toget reiser du miljøvennlig og du reiser på en måte som tillater deg å slappe av. Du kan lene deg tilbake å nyte utsikten. Utfordringen med tog, og for den saks skyld med buss, er at du kun ser det som kommer forbi deg når bussen eller toget har sin rute. Kjører du derimot bil har du tilgang til alt.

Leasing eller leie

Du kan enten kjøpe bil eller så kan du finne en form for leie. Når du ikke kjøper bil, men istedenfor leier, vil du generelt sett ha valget mellom å leie eller å lease en bil. Når du leier en bil betyr det at du betaler et beløp per døgn for å ha bilen så lenge som du vil ha den. Leie pleier å være dyrere enn noe annet alternativ fordi de som eier bilen ikke har fleksibiliteten med å velge når de får bilen tilbake, som igjen gjør det vanskeligere å leie ut bilen med en gang. Det blir fort noen tomme dager på bilen og bilen må derfor koste mer når den først er på veien.

Leasing er litt mer strukturert enn leie og derfor vanligvis billigere. Når du leaser bilen er det vanligvis en bank som kjøper bilen. Du leier bilen fra banken, hvor denne leieformen kalles leasing, i et visst antall år for en satt pris per måned. Når perioden er over må du levere tilbake bilen. Banken har da en avtale med selger av bilen om at de tar den tilbake og prøver å selge den på best mulig måte.

Lån

Er du typen som ikke liker å leie eller lease bil, men heller vil eie den selv? Da kan det være smart å sjekke ut hvor mye det koster å kjøpe en bil. Du kan kjøpe en bil med kontanter, billån, forbrukslån eller andre oppsparte midler. Kanskje du til og med kan bytte til deg bilen du vil ha. Det skjer at noen kan få bilen de ønsker ved at du gir noe for at du kan få den bilen du faktisk vil ha.